09:15 , 7 հուլիս, 2017
Բաղադրիչներ
- հավի կրծքամիս - 100գր
- գազար - 100գր
- տաքդեղ - 100գր
- սխտոր - 1 պճեղ
- բուսայուղ - 2ճ/գդ
- թթվասեր - 2ճ/գդ
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
- Հավի մսով աղցանի պատաստման հաար անհրաժեշտ է գազարը և տաքդեղը կտրատում ենք ձողիկներով:
- Մանրացնում ենք հավի կրծքամիսը և տապակում բուսայուղով պատված թավայում մինչև եփելը և թեթևակի կարմրելը:
- Խառնում ենք տապակված հավի կրծքամիսը կտրատված բանջարեղենների հետ, վրան ճզմում սխտորը, համեմում աղ և պղպեղով: Ստացված զանգվածը լավ խառնում ենք թթվասերով:
Գազարով և հավի մսով աղցան, որի պատաստումը Ձեզանից կխլի ընդամենը 20 րոպե: Կարելի է համեմել ինչպես մայոնեզով, այնպես էլ թթվասերով: