Տնտեսական շուկայում իրականացվող բարեփոխումները կարող են նպաստել ոչ միայն ներդրողների ավելացմանը, այլ նաև տեղական արտադրողների գործունեության ամրապնդմանը:
Ազգային վիճակագրական ծառայության հրապարակած տվյալների համաձայն՝ նախորդ տարի Հայաստանում արտադրվել է 54 հազար 119 տոննա շաքարավազ։ Եթե համեմատենք այս ցուցանիշը 2015 թվականին արձանագրված արդյունքի հետ, ապա կփաստենք, որ արտադրության ծավալներն աճել են 1.7 տոկոսով: Դրանից զատ՝ պետք է արձանագրել, որ արտադրական դրական միտում է արձանագրվել աղի արտադրությունում, որտեղ աճը կազմել է 17.7 տոկոս կամ այլ կերպ ասած՝ 32 հազար 249.9 տոննա: