Մթերքներ, որոնք ցանկալի է չօգտագործել 30 տարեկանից հետո


22:39 , 17 նոյեմբեր, 2016

Մթերքներ, որոնք ցանկալի է չօգտագործել 30 տարեկանից հետոBarometer.am-ը գրում է.

Ինչքան մեծանում է մարդու տարիքը, այնքան օրգանիզմի նյութափոխանակությունը դանդաղում է և ի հայտ է գալիս ավելորդ քաշ: Այս պատճառով տարիքի հետ անհրաժեշտ է սահմանափակել որոշ մթերքների օգտագործումը, որոշներից էլ՝ խորհուրդ է տրվում հրաժարվել:

1.Յոգուրտ, որը բուրավետիչներ է պարունակում: 

Ուտելով բուրավետիչ պարունակող յոգուրտ, Դուք ավելի շատ շաքար եք օգտագործում, քան եթե կոնֆետ կամ շոկոլադ ուտեիք:

2.Պահածոյացված բանջարեղեններ:

Պահածոյացված բանջարեղեննրի մեջ մեծ քանակությամբ աղ է պարունակվում, որը մեծ վնասներ է հասցնում օրգանիզմին, առանձնապես՝ մաշկին:

3.Ալկոհոլի ցածր տոկոսով խմիչքներ:

Տարիքի հետ օրգանիզմն ընդհանրապես դադարում է մարսել ալկոհոլը, այն սկսում է ջրազրկել օրգանիզմը, որն էլ բերում է ավելորդ քաշի առաջացմանը:

4.Նրբերշիկներ և երշիկներ:

Այստեղ պարունակվող մեծ քանակությամբ քիմիական նյութերը կարող են առաջացնել ստամոքսի քաղցկեղ և շատ այլ հիվանդություններ:

5.Մարգարին:

Մարգարինը նպաստում է սիրտ-անոթային համակարգի հիվանդությունների առաջացմանը:

6.Քաղցր միջուկով թխվածքաբլիթներ:

Այստեղ պարունակվող մեծ քանակությամբ շաքարը նույնպես սիրտ-անոթային համակարգի հիվանդությունների առաջացման պատճառ կարող է հանդիսանալ:

7.Գազավորված ըմպելիքներ:

Գազավորված ըմպելիքներն անպտղություն են առաջացնում ինչպես կանանց, այնպես էլ՝ տղամարդկանց մոտ:

8.Չիպսեր:

Չիպսերի վնասակարության մասին երևի թե բոլորը գիտեն, կարելի է ասել, դրանք ամբողջությամբ քիմիական են:

9.Սառը սուրճ:

Սառը կաթով սուրճը մեծ սթրես է օրգանիզմի համար, քանի որ այն ի վիճակի չէ միասին մարսել քաղցրը, ճարպոտն ու սառնը: Այս ըմպելիքի ամենօրյա օգտագործումը կարող է ստամոքս-աղիքային համակարգի հիվանդություններ առաջացնել: