15:12 , 17 մարտ, 2016
Life.panorama.am-ը գրում է.
Մրգային հյութերի օգտագործումը բարձրացնում է լյարդի հիվանդությունների առաջացման հավանականությունը:
Իսրայելի գիտնականների խոսքով՝ բոլոր տեսակի հյութերը օգտակար համարելը սխալ տեսակետ է: Բացի այդ որոշ մրգային հյութեր պակաս վնաս չեն հասցնում օրգանիզմինք, քան գազավորված ըմպելիքները:
Այս մասին են վկայում բազմաթիվ հետազոտություններ: Բացի այդ օրական մեկ լիտր հյութ խմելով՝ նույնիսկ թարմ քամված վիճակում, 5 անգամ բարձրացնում են որոշ հիվանդությունների առաջացման հավանականությունը:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ