23:00 , 8 մարտ, 2016
Tert.am-ը գրում է.
Բրիտանական The Guardian հեղինակավոր պարբերականն անդրադարձել է սիրիահայերի ռեստորանային գործունեությանը Հայաստանում:
Սիրիայի պատերազմից հետո Հայաստանում ապաստանած հազարավոր փախստականներից աղբյուրը ներկայացրել է Ճապաղջուրյանների և նրանց լահմաջոյանոցի պատմությունը:
Սիրիահայ Կայծը՝ Ճապաղջուրյանների ընտանիքից, բացահայտել է, որ սովորաբար «լահմաջունի»՝ լահմաջոյի պատրաստման համար ութ տեսակ համեմունք է օգտագործվում, սակայն հայաստանցի համտեսողների քիմքին համապատասխան այժմ իրենց լահմաջոն ավելի մեղմ կծվությամբ են պատրաստում:
Ներկայացվում է նաև Մանուշակ Կիրիզյանի պատմությունը, լահմաջոյի բաղադրատոմսեր: Աղբյուրը նշում է, որ լահմաջոն նորույթ չէ հայկական խոհանոցում, սակայն այժմ նոր՝ հալեպյան համուհոտ է ստացել:

