Ոչ ոքի համար գաղտնիք չէ, որ խորհուրդ են տալիս սոխն օգտագործել կերակուրի մեջ՝ վիրուսային հիվանդությունների և մրսածության պրոֆիլակտիկայի և բուժման համար: Սոխն այդ նպատակով օգտագործվում է նաև Այուրվեդայի և հին չինական բժշկության մեջ: Այս մթերքը թեթևացնում է գրիպի նախանշանները, բացում է քթի փակվածությունը, անցկացնում է հազը: Դա ընդունում են նույնիսկ ժամանակակից բժիշկները:
Սոխը գրիպի պրոֆիլակտիկայի համար

Դրա հետ մեկտեղ, եթե բաժանեք սոխը չորս մասի և դնեք տան սենյակներում գիշերվա ընթացքում՝ սոխը կոչնչացնի մանրէներին և կկանխի գրիպը:
Սոխի մեջ եղած սուլֆիդային միացումները մեծ դեր ունեն նաև քաղցկեղի և սրտային հիվանդույթունների կանխարգելման հարցում: Ավելին, դրանք խթանում են իմունիտետի բարձրացմանը:
Այս մթերքը շատ այլ օգտակար հատկություններ ունի, որոնց մասին պետք է իմանա յուրաքանչյուրը: