23:20 , 23 դեկտեմբեր, 2015
Գիտնականները պարզել են, որ սուրճի պարբերական օգտագործումը նվազեցնում է վաղաժամ մահվան ռիսկը: Ավելին, այդ թարմացնող թունդ ընպելիքն անգամ օգնում է խուսափել սրտանոթային հիվանդություններից:
Նման եզրակացության գիտնականները եկել են անցկացված ուսումնասիրությունների արդյունքում: Պարզվել է, որ սուրճը պարունակում է մի շարք օգտակար միացություններ, այդ թվում՝ կոֆեին, ֆենոլային թթու և կալիում:
Կազմակերպված հետազոտությանը մասնակցել է շուրջ 90 հազար կամավոր, ովքեր չեն ունեցել քաղցկեղ կամ սրտանոթային որևէ հիվանդություն:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ
այստեղ