Ամենաօգտակար նախաճաշերը


11:16 , 21 դեկտեմբեր, 2015
Life.panorama.am-ը գրում է.
Ամենաօգտակար նախաճաշերը

Չինաստանի գիտնականները, վերլուծելով տարբեր երկրների գիտնականների կողմից իրականացրած հետազոտությունները, կազմել են ամենաօգտակար մթերքների ցուցակը նախաճաշի համար:

+ օմլետ

+ վարսակի ապուր՝ մրգերով կամ չրերով

+ մյուսլի՝ կաթով կամ հյութով

+ կաթով հնդկաձավարով ապուր

+ մրգային աղցան

+ բանջարեղենային աղցան՝ կանաչիով

+ մրգերով կաթնաշոռ

+ ամբողջական ցորենահատիկով հաց

+ յոգուրտ

+ ցածր յուղայնությամբ պանիր

 

Ապուրների հետ կապած չինաստանի գիտնականների կարծիքի հետ համամիտ են նաև Դանիայի գիտնականները, ըստ նրանց տեսակետի ՝ հեղուկ նախաճաշը ամենից լավն են մարսվում և չեն առաջացնում ծանրության զգացողություն:

Օմլետ

Գիտնականները արդեն ապացուցել են, որ ձվից  ստացված խոլեստերինը այնքան վտանգավոր չէ, որքան ներկայացվում էր նախկինում, քանի որ ձվի մեջ պարունակվում են նաև լեցիտին և խոլին՝ նյութեր, որոնք խոչընդոտում են խոլեստերինի մնալը օրգանիզմում:

Բացի այդ հավկիթում պարունակվում է օրվա կտրվածքով սպիատկուցի անհրաժեշտ քանակի՝ 14%, ամինաթթուների մեծ քանակություն, ինչը այդքան կարևոր է օրգանիզմի նորմալ գործունեության համար: Ինչպես նաև հիմնական վիտամիներն ու հակաօքսիդանտները, որոնք օգնում են շատ հիվանդությունների դեպքում:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ