14:44 , 19 դեկտեմբեր, 2015
Հնարավոր է արդյոք կարելի է խուսափել մտավոր մի շարք խնդիրներից ՝ օգտագործելով կարրի: Ինչպես ընտրել, ինչպես պահել այս համեմունքը և ինչ մթերքների հետ օգտագործել: Կարրիի փոշու հիմնական բաղադրիչը անտիօքսիդանտներով հարուստ կուրկումինն է, որը պայքարում է ուղեղի ծերացման, ինչպես նաեւ ազատ ռադիկալների դեմ, որոնք գտնվում են ոչ միայն մեր ուղեղում, այլեւ ամբողջ մարմնում:
Սակայն կարրին օգտակար է ոչ միայն ուղեղին, այլ նաեւ շաքարախտի եւ սրտանոթային հիվանդությունների դեպքում: Բացի այդ, կծու փոշին և չիլին միասին ունեն դրական ազդեցություն դրտի վրա: Դրանց ջերմացնող հատկությունը նպաստում է արյան բարձր ճնշման իջեցմանը և նվազեցնում է արյան մեջ խոլեստերինի չափաքանակը: Շատ կարևոր է ընտրել այնպիսի կարրի, որի բաղադրության մեջ մտնում է և կորիանդր ՝ համեմի սերմ և կարմիր «կայենյան» պղպեղ, ինչպես անվանում են սովորաբար «չիլի»-ն: Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ
այստեղ