14:06 , 8 դեկտեմբեր, 2015
ԱՄՆ գիտնականները Պրավին Ռադժենդրանի ղեկավարությամբ պարզել են, որ խաչածաղկավորների մեջ պարունակվող սուլֆթրֆանը կարող է պաշտպանել քաղցկեղից և ուժեղացնել ուռուցքների դեմ նախատեսված միջոցների ազդեցությունը: Այս նյութի մեծ քանակություն պարունակվում է թարմ բրոկոլիում, բայց այն կա նաև ծաղկակաղամբում և բրյուսելյան կաղամբում:
Գիտնականներն իրականացրել են հետազոտություն, որպեսզի պարզեն արդյոք սուլֆորաֆանի մեծ քանակությամբ բանջարեղենի օգտագործումը կանդրադառնա տարեց մարդկանց առողջության վրա: Հետազոտություններին մասնակցել են 28 մարդ: Նրանց տարիքը 50-ից բարձր էր: Նախապես մասնակիցները անցել են հաստ աղիքի բիոպսիա:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ
այստեղ