21:39 , 25 նոյեմբեր, 2015
Life.panorama.am-ը գրում է.
Ցուրտ եղանակին մարդկանց մեծամասնության մոտ նկատվում է քաղցրավենիքի պակաս: Բանն այն է, որ ձմռանն օրգանիզմը ծախսում է բավականին շատ էներգիա մարմնի ջերմությունը կայուն պահելու նպատակով:
Ի լրումն դրան՝ ցուրտ սեզոնին կրճատվում է ցերեկային ժամը, որի պատճառով էլ մարդն սկսում է տառապել վիտամին D-ի պակասից: Իսկ այս վիտամինը մասնակցում է, այսպես կոչված, «երջանկության հորմոնի»՝ սերոտոնինի արտադրությանը:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ