19:19 , 9 նոյեմբեր, 2015
Life.panorama.am-ը գրում է.
Հանրության մեջ տարածված է մի թյուր կարծիք, որ որքան քիչ աղ սպառեք, այդքան ավելի լավ։ Երբ խոսքը վերաբերում է աղին, այստեղ կարևոր է աղի ճիշտ ընտրությունը, այլ ոչ թե ուղղակի կրճատումը։
Օրինակ, օգտագործել մշակված աղ, որն արդեն իսկ կորցրել է իր էական հանքային նյութերը, չի կարող լինել առողջարար։ Սակայն չմշակված աղ օգտագործելը մշտապես օգտակար է մարսողությանը և մարմնի թունազերծմանը։
Եթե ցանկանում եք ապահովել մարմնին անհրաժեշտ աղը, ապա ուղղակի տարայի մեջ պետք է լցնել 1/3 չափով չմշակված աղ, իսկ մնացածը լցնել ջուր։ Տարան փակել և պահել 24 ժամ։ Ըմպելիքն արդեն պատրաստ է, երբ աղն այլևս չի լուծվում։ Այս ջուրը կարելի է պահել խոհանոցային դարակում։
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ