Հունական ընկույզն օրգանիզմից դուրս է բերում «վատ» խոլեստերինը


22:16 , 31 հոկտեմբեր, 2015

orex_gr_1_600Ամերիկացի հետազոտողները հանգել են եզրակացության, որ հունական ընկույզների գործածումը նպաստում է ավելորդ «վատ» խոլեստերինի օրգանիզմից դուրս բերելուն:

Գիտափորձի արդյունքում պարզ է դարձել, որ հունական ընկույզի յուղի օրական մեկ անգամ օգտագործման դեպքում, զգալիորեն բարելավվում են արյունատար անոթների գործառույթները:

Բացի այդ, այն բարենպաստ ազդեցություն է թողնում արյունատար անոթների պատերին գտնվող բջիջների պահպանման վրա, որոնք սրտանոթային համակարգի զարգացման դեպքում փոքր դեր չեն խաղում: Իսկ հունական ընկույզի գործածումը նպաստում է «լավ» խոլեստերինի բարձրացմանը և օգնում այնտեղից դուրս բերել «վատ»-ի մնացորդները: