11:59 , 11 հոկտեմբեր, 2015
Բաղադրիչներ
կարտոֆիլ – 5 հատ
ձու – 2 հատ
պաքսիմատ – 100գր
պանիր – 100գր
ալյուր – 2-3 ճ/գդ
ձիթայուղ – 100գր
աղ – ըստ ճաշակի
պղպեղ սև – ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
- Մաքրում, լվանում, խաշում ենք կարտոֆիլը, ապա անցկացնում քերիչով կամ աղում մսաղացով: Ավելացնում ենք ձուն, աղը, սև պղպեղը, ալյուրը ու խառնում ենք ստացված զանգվածը:

- Կտրատում ենք պանիրը երկար ուղանկյունիներով:

- Թաց ձեռքերով կարտոֆիլային խյուսից պատրաստում ենք ձողիկներ, մեջտեղը դնում մեկական պանրի կտոր ու թաթախում պաքսիմատի մեջ: Ստացված ձողիկները տապակում ենք բոլոր կողմերից ձիթայուղի մեջ մինչև պաքսիմատի ոսկեգույն դառնալը:
Եվ մեր համեղ ձողիկները պատրաստ են:

Կարտոֆիլային ձողիկները կարելի է մատուցել և տաք, և սառը վիճակում Ձեր նախընտրած սոուսով :)