Նոր տեղեկություն կարտոֆիլի մասին


16:18 , 7 սեպտեմբեր, 2015

Նոր տեղեկություն կարտոֆիլի մասին168.am-ը գրում է.

Գիտնականները պարզել են, որ կարտոֆիլի արտաքին շերտը ոչ միայն ավելի հարուստ է օգտակար նյութերով, այլև պարունակում է խմորիչներ, որոնք նպաստում են մարսողությանն ու խթանում նյութափոխանակության գործընթացը:

Սոլանինի մասին

431px-Aardappel_groene_knollen_(Solanum_tuberosum)

 

Զգուշացում: Այս նյութը կուտակվում է հիմնականում պալարի կլեպի տակ գտնվող՝ 2-4 մմ հաստության շերտում:

Սոլանինը շատ է ծլած ու արևի ազդեցության պատճառով կանաչած կարտոֆիլում:

 Դեղատոմս կարտոֆիլի կլեպով

Լվացեք չվնասված պալարները, մաքրեք խոզանակով, առանձնացրեք 0,5-1 սմ հաստության արտաքին շերտը, աղացեք, լցրեք եռջրի մեջ՝ 2:1: Եռացրեք 1-2 րոպե, 10 րոպե թրմեք տաք տեղում:

Նպաստում է սիրտ-անոթային համակարգի բնականոն աշխատանքին, ունի հակաալերգիկ, հակաուռուցքային ազդեցություն, նպաստում է օրգանիզմում նստվածքներ առաջացրած խարամների տրոհմանն ու հեռացմանը: