9 մթերք, որոնք սառնարանում պահելը նպատակահարմար չէ


20:15 , 1 սեպտեմբեր, 2015

Ladynews.am-ը գրում է.

Որոշ կոսմետիկա արժե պահել սառնարանում, հատկապես՝ աչքերի շրջակայքի համար նախատեսված կրեմը: Իսկ որպեսզի բանկաների համար տեղ ազատվի, նպատակահարմար է այնտեղից դուրս հանել այն մթերքը, որոնք հրաշալի կերպով պահպանվում են տնային ջերմաստիճանում:

Եկեք տեսնենք, թե որ մթերքը չարժե պահել սառնարանում և ինչու: Մրգերն ու բանջարեղենը, որոնք հասունանում են ջեմության առկայությամբ և անհրաժեշտ կենսերվանտներով ուտելիքը, որոնք պահպանվում են ցածր ջերմաստիճանում. ահա թե ինչն է անհրաժեշտ դուրս բերել սառնարանից:

Բանան

600x580

Այս միրգը սառնարանում պահել արժե միայն այն դեպքում, երբ ցանկանում եք դանդաղեցնել դրա հասունացումը: Իսկ սենյակային ջերմաստիճանը դրանց համար օգտակար է մի քանի պատճառով: Սառնարանում բանանի կճեպը դառնում է շականակագույն, և դրանք արագացնում են մյուս մրգերի հասունացումը: Պետք չէ բանանը պահպանել տոպրակների կամ հատուկ փակվող տարրաների մեջ, քանի որ այ դեպքում այն շատ արագ կհասունանա:

Գետնանուշի յուղ

Գետնանուշի բնական յուղը հարկավոր է պահել սառը տեղում, սակայն այն, ինչը մենք գնում են խանութներից, դրա կարիքը բոլորովին չունի: Վերջինս սենյակային ջերմաստիճանում հրաշալի կերպով պահպանվում է մի քանի ամիս: Կարևորը՝ հարկ է օգտագործել մաքուր դանակ և պատառաքաղ ու ներսում փշրանքներ չթողնել:

Կարտոֆիլ

Այս բանջարեղենը չարժե թողնել արևի տակ, սակայն դրա տեղը նաև սառնարանում չէ: Ցածր ջերմաստիճանի պայմաններում օսլան վերածվում է շաքարի: Դա փոխում է ինչպես արմատապտուղների համը, այնպես էլ տեսքը: Սառնարանում պահելու պարագայում կարտոֆիլը պատրաստելիս մգանում է:

Մեղր

600x580

Երկար ժամանակ մեղրը մարդու կողմից օգտագործվել է որպես կոնսերվանտ, այդ իսկ պատճառով հարկ չկա այն սառնարանում պահել: Շատ սառը միջավայրը նպաստում է գլյուկոզայի բյուրեղացմանը, ինչը թեև չի ազդում մեղրի որակի վրա՝ որպես ուրելիքի, սակայն վատացնում է դրա համային հատկությունները: Այդ իսկ պատճառով մեղրը պահեք տնային ջերմաստիճանում:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ