Ընկույզն ու պանիրը կարող են գլխացավ առաջացնել


11:18 , 27 օգոստոս, 2015

0b7eb6434cc6a7e7f923a2510a709398_w600_h400_cpDirect-press.ru-ի փոխանցմամբ՝ բժիշկները կարծում են, որ բրազիլական ընկույզը, պանիրը, ավոկադոն, ադամաթուզը, լոբին կարող են գլխացավ առաջացնել։ Նրանց խոսքով՝ պատճառը դրանցում առկա մեծ քանակությամբ տիրամինն է, որն առաջացնում է իմունային պատասխան՝ նեղացնելով անոթներն ու բարձրացնելով ճնշումը։

Դա նաև բացասաբար է ազդում նյարդային համակարգի վրա, ունի տոքսիկ յուրահատկություններ։ Ենթադրվում է, որ այդ մթերքը կարող են առաջացնել գլխացավ, եթե մարդը քիչ է քնել։