11:18 , 27 օգոստոս, 2015
Direct-press.ru-ի փոխանցմամբ՝ բժիշկները կարծում են, որ բրազիլական ընկույզը, պանիրը, ավոկադոն, ադամաթուզը, լոբին կարող են գլխացավ առաջացնել։ Նրանց խոսքով՝ պատճառը դրանցում առկա մեծ քանակությամբ տիրամինն է, որն առաջացնում է իմունային պատասխան՝ նեղացնելով անոթներն ու բարձրացնելով ճնշումը։
Դա նաև բացասաբար է ազդում նյարդային համակարգի վրա, ունի տոքսիկ յուրահատկություններ։ Ենթադրվում է, որ այդ մթերքը կարող են առաջացնել գլխացավ, եթե մարդը քիչ է քնել։