11:52 , 20 օգոստոս, 2015
Բուսական յուղի՝ ձեթի ընտրությունից է մեծապես կախված մարդու առողջությունը, հայտնում է Allwomen.net.ua:
Կոկոսի յուղ
Մեծ քանակությամբ կոկոսի յուղ օգտագործող երկրներն ունեն աշխարհում ամենաառողջ բնակչությունը: Այն օգտակար է նիհարել ցանկացողների համար: Ճարպաթթուները արագացնում են նյութափոխանակությունը` մարդկանց օգնելով ավելի շատ էներգիա ծախսել: Այդ յուղն օգտակար է նաև նյարդային և մաշկի հիվանդությունների դեպքում:
Արևածաղկի ձեթ
Այն ամենաշատն է պարունակում օմեգա-3 ճարպաթթուներ: Դրա ճիշտ օգտագործումը օգնում է սիրտ-անոթային համակարգին և կանխում է աղիների քաղցկեղի առաջացումը:
Դդմի ձեթ
Այդ ձեթը բարելավում է շագանակագեղձի առողջությունը ցինկով հագեցվածության պատճառով: Օգտակար է նաև կանանց՝ դաշտանադադարից հետո, նվազեցնում է ճնշումը, գլխացավերը և այլն:
Ավոկադոյի յուղ
Սա կատարյալ միջոց է մաշկի համար, խոնավացնում, մաքրում և պաշտպանում է այն: Պարունակում է մեծ քանակությամբ մաշկը երիտասարդացնող հակաօքսիդիչներ: