21:15 , 6 ապրիլ, 2015
Replik.am-ը գրում է.
Գիտնականները կատարել են ուսումնասիրություններ և պարզել այն մթերքները, որոնք չի կարելի առավոտյան նախաճաշին ուտել:
Վարսակով չրեղեն. այն պարունակում է մեծ քանակությամբ շարաքավազ:
Ջնարակապատ պանիր, դրանք պատրաստվում են շաքարից, իսկ առավել հաճախ ավելացնում են նաև բուսական ճարպեր, կոնսերվանտներ, արհեստական հավելումներ:
Փաթեթավորված հյութ սրանք էլ պարունակում են ածխաջրեր, ինչպես նաև շաքարավազ:
Հալած պանիր. Ջերմային մշակման անցած պանիրը կորցնում է իր ողջ օգտկարությունը և դառնում է սովորական յուղային մթերք:
Երշիկ. երշիկները հարուստ են մի շարք հավելումներով, որոնք բարձրացնում են ախորժակը, ինչպես նաև նատրիում նատրիա, որը քաղցկեղի առաջացման պատճառ կարող է հանդիսանալ: