Ի՞նչ չի կարելի ուտել նախաճաշին


21:19 , 4 ապրիլ, 2015

Ի՞նչ չի կարելի ուտել նախաճաշինLife.panorama.am-ը գրում է.

Սննդի այնպիսի տեսակներ կան, որոնք թվում է, թե կարելի է օգտագործել հատուկ սննդակարգերի ժամանակ, սակայն, իրականում, դրանք վնաս են հասցնում մեր օրգանիզմին: Ներկայացնում ենք այն մթերքները, որոնք պետք է բացառել առավոտյան նախաճաշին ուտելու ժամանակ:

Վարսակով չրեղեն (մյուսլի)

Մյուսլին պարունակում է մեծ քանակությամբ շարաքավազ, ինչպես նաև այլ հավելումներ, որոնք հարուստ են դատարկ կալորիաներով:

Ջնարակապատ պանիր

Իրականում այս պանիրները ոչ թե կաթնաշոռից են պատրաստվում, այլ շաքարից, իսկ առավել հաճախ ավելացնում են նաև բուսական ճարպեր, կոնսերվանտներ, արհեստական հավելումներ:

Փաթեթավորված հյութ

Այս տեսակի հյութերը պարունակում են մեծ քանակությամբ ածխաջրեր, ինչպես նաև շաքարավազ:

Հալած պանիր

Ջերմային մշակման անցած պանիրը կորցնում է իր ողջ օգտկարոությունը և դառնում է սովորական յուղային մթերք:

Երշիկ

Դժվար է ասել, որ երշիկները պատրաստված են մսից: Սակայն հայտնի է, որ երշիկները հարուստ են մի շարք հավելումներով, որոնք բարձրացնում են ախորժակը, ինչպես նաև նատրիում նատրիա, որը քաղցկեղի առաջացման պատճառ կարող է հանդիսանալ: