23:49 , 25 մարտ, 2015
Life.panorama.am-ը գրում է․
«249-th National Meeting & Exposition of the American Chemical Society» կոնֆերանսի ընթացքում մի խումբ գիտնականներ ներկայացրել են, թե ինչպես է պետք ճիշտ պատրաստել բրինձը՝ նվազեցնելու համար դրա կալորիականությունը գրեթե երկու անգամ:
Ինչպես հայտնի է, բրինձը կալորիաներով բավական հարուստ սննդատեսակ է. մեկ բաժակ բրնձի մեջ 240 կալորիա է պարունակվում: Գիտնականները նշում են, որ բրնձի բաղադրության մեջ երկու տեսակի օսլա կա՝ մեկը յուրացվում է օրգանիզմի կողմից՝ փոխակերպվելով գլյուկոզայի, իսկ երկրորդը՝ ոչ: Մասնագետները պնդում են, որ եթե այս երկրորդ տեսակն էլ փոխակերպենք յուրացվողի, ապա բրնձի կալորիականությունը 60 տոկոսով կնվազի:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ