15:24 , 24 մարտ, 2015Mediamonitor.am-ը գրում է.
Որպեսզի մեր նյարդային համակարգն աշխատի իր ողջ հզորությամբ, ապա այն պետք է ածխաջրերից էներգիա ստանա: Մեր օրգանիզմի համար ամենալավը բարդ ածխաջրերն են, այսինքն` հացահատիկային մթերքները, սև հացը, մակարոնեղենը, ձավարեղենը: Դրանք յուրացվում են աստիճանաբար, չեն առաջացնում գլիկեմիկ շոկ` երբ սնունդն ընդունելուց հետո, շաքարի մակարդակն արյան մեջ սկզբում շատ արագ բարձրանում է, ինչի արդյունքում մեծ քանակությամբ ինսուլին է արտադրվում, որն էլ իր հերթին նպաստում է շաքարի կտրուկ կրճատմանը նույնիսկ ավելի ցածր մակարդակի, քան ուտելուց առաջ էր:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ