Բաղադրամասեր՝
Պատրաստի դրոժով խմոր, 1 հատ ձու
Միջուկ №1՝
2 հատ նարինջ
Կես բաժակ շաքարավազ
3 ճաշի գդալ դարչին
Միջուկ №2՝
60 գրամ մաքրած արևածաղիկ
Կես բաժակ շաքարավազ
2 ճաշի գդալ մեղր
3 ճաշի գդալ սերուցք
50 գրամ սերուցքային կարագ
Պատրաստման եղանակ՝
Նարնջի կեղևը քերել, մեկ նարնջի հյութը քամել, ավելացնել շաքարավազը և խառնել քերած կեղևին։
.jpg)
Կրակին դնել կարագը, ավելացնել արևածաղիկ, սերուցք, մեղր, շաքարավազ։ Թողնել կրակին 5 րոպե։
.jpg)
Խմորը բաժանել 8 մասի։ Գրտնակել և կլորացնել։
.jpg)
.jpg)
Առաջին 3 շերտերի արանքում քսել նարնջի կեղևով զանգվածը և ավելացնել դարչին։ Դնել 4-րդ շերտը և դանակով 8 հատ կտրվածք անել։ Կտրած մասերը զգուշորեն հետ տանել, որ արևածաղկի տեսք ստանա խմորը։
