Գիտնականները պարզել են, որ քիչ քանակությամբ ճարպեր պարունակող սննդի օգտագործումը դեռևս երաշխիք չէ, որ այն կօգնի ձեզ նիհարել:
Մեծ Բրիտանիայում կատարված հետազոտությունները ցույց են տվել, որ քիչ կալորիականություն պարունակող սննդի շուրջ 10 %, որ սովորաբար խորհուրդ է տրվում դիետոլոգների կողմից, կարող է հակառակ ազդեցություն ունենալ՝ նպաստելով գիրացմանը: Պատճառն այն է, որ այդ սնունդը սովորաբար 40 տոկոս ավելի շատ շաքար է պարունակում: Նման սննդի տեսակ է ճարպազերծ սառեցված յոգուրտը, ճարպազերծ պաղպաղակը և այլն:
