Աղային սննդակարգը կօգնի ազատվել պզուկներից


19:00 , 9 մարտ, 2015

Ladynews.am-ը գրում է․

Պզուկներից և բակտերիաներով պայմանավորված այլ տհաճություններից կարող է ազատել աղի մեծ պարունակությամբ սննդակարգը:

Այս հետևությանն են հանգել գերմանացի գիտնականները: Սակայն այս վիճելի բաղադրիչը ձեր սննդի մեջ ավելացնելուց առաջ հարկ է լավ ծանրութեթև անել բոլոր «կողմերն ու դեմերը»:

Աղի օգտակարության և վնասակարության մասին մարդիկ բանավիճում են վաղուց: Ոմանք այն համարում են բնական անտիդեպրեսանտ: Մյուսները` «սպիտակ թույն», որը կրկնապատկում է հիպերտոնիկ հիվանդությունների և, անգամ, քաղցկեղի ռիսկը: Վերջերս անցկացված հետազոտության արդյունքները, որոնք հրապարակվել են Cell Metabolism ամսագրում, մեկով ավելացրել են դրական ազդեցության կողմնակիցների փաստարկները:

Գերմանիայի Ռեհենսբուրգի համալսարանի գիտնականները պարզել են, որ աղի մեծ չափաքանկ պարունակող սննդակարգը կարող է պաշտպանել պզուներց և այլ անհարմարություններից, որոնք պայմանավորված են բակտերիաներով: Դա տեղի է ունենում մաշկի մեջ նատրիումի պարունակության, բակտերիաների դեմ պայքարող իմունային բջջիջների ավելացմամբ:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ