Ընկուզեղենի օգտակար հատկությունների մասին


14:50 , 7 մարտ, 2015

Life.panorama.am-ը գրում է․

Ընկուզեղենի օգտակար հատկությունների մասին

Ընկուզեղենի մասին խոսելիս հաճախ նշվում է, որ այն ունի գիրացնելու հատկություն, սակայն հաշվի չի առնվում այն փաստը, որ ընկուզեղենն իր մեջ ներառում է մի շարք արժեքավոր սնուցիչներ:

«New England Journal of Medicine»- ի կողմից արված հետազոտությունը ցույց է տալիս, որ օրական մեկ անգամ առանց աղի ընկուզեղեն ուտելը 20%-ով նվազեցնում է մահացության, ինչպես նաև զգալիորեն կրճատում է քաղցկեղի, սրտի և շնչուղիների հիվանդությունների հավանականությունը:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ