Ծագող արևի երկրի բնակիչների համար բրինձը միայն սնունդ չէ: Ճապոնացիները կարծում են, որ դրանում է թաքնված երկարակեցության գաղտնիքներից մեկը:Բրնձի հետ մատուցվում են մնացած բաղադրիչները` բանջարեղեն, մեկ ափսե բուսական ապուր, ձուկ, ծովամթերք և մսի կտոր: Ճապոնացի հացկերույթների ժամանակ բրինձը նաև հաց է:
Փորձագետները վստահեցնում են, որ նման «հացերը» գործնականում իդեալական են, քանի որ հարուստ են բոլոր անհրաժեշտ նյութերով և չեն հանգեցնում հավելյալ քաշի, բարձր ճնշման և սիրտ-անոթային հիվանդությունների:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
