Պիցցայի մեջ լոլիկի օգտագործումը կարող է նվազեցնել կաթվածի ռիսկը


10:44 , 1 դեկտեմբեր, 2014

Սննդի մեջ լոլիկի օգտագործումը, որը հարուստ է լիկոպին հակաօքսիդանտով, ինչպես նաև լոլիկի հիմքի վրա պատրաստված սննդի օգտագործումը սերտորեն կապված է կաթվածի ռիսկի նվազման հետ, պարզել են ամերիկացի գիտնականները։

«Հետազոտությունը նաև ապացույցներ է վկայակոչում, որ մրգերով ու բանջարեղենով հարուստ դիետան կաթվածի ցածր ռիսկ է ենթադրում»,- ասվում է Արևելյան Ֆինլանդիայի համալսարանի բժիշկ Ջոունի Կարպիի հետազոտության մեջ:

Նրա խոսքով՝ արդյունքները հաստատում են արդեն հայտնի խորհրդատվությունները, որ կաթվածի կանխարգելման համար օրական պետք է ուտել առնվազն 5 բաժին միրգ ու բանջարեղեն:

Լիկոպինը պիգմենտ է, որը որոշում է որոշ բույսերի գույնը, օրինակ՝ լոլիկի, գուավայի, ձմերուկի: