05:03 , 22 նոյեմբեր, 2014Tert.am-ը գրում է.
Գիտնականները պնդում են, որ ձիթապտղի յուղի կիրառումը 6 շաբաթում վերացնում է սրտի կաթված ստանալու վտանգը, որի համար նրանք խորհուրդ են տալիս հացը ուտելուց առաջ թաթախել ձիթայուղի մեջ:
Ինչպես գրում է Daily Mail-ը` նոր իրականացված փորձերի արդյունքում պարզվել է, որ ձիթապտղի յուղի կանոնավոր օգտագործումը անհավատալիորեն բարելավում է օրգանիզմում կորոնալ շնչերակի հիվանդությունների (սրտի իշեմիկ հիվանդություն) հետ կապված քիմիական ազդակները:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ