Սրտի համար ամենավտանգավոր հինգ մթերքը


18:27 , 19 նոյեմբեր, 2014

Գիտնականները համարում են, որ սրտանոթային հիվանդությունների առաջատար դառնալու պատճառը ոչ միայն սթրեսներն են, այլև սնվելու ոճի փոփոխությունը։ Հատկապես սննդակարգում «ծպտված» ճարպեր պարունակող մթերքի մեծ քանակության գերակշռումը։

Ի դեպ, թանկ սնվելը չի նշանակում` օգտակար։ Մյունխենի համալսարանի սրտաբանության ամբիոնի հետազոտողները նշել են սրտի և անոթների համար իսկապես վտանգավոր հինգ մթերքը.

Մոդիֆիկացված ճարպեր և իրենց բաղադրության մեջ մարգարին պարունակող բոլոր ուտելիքները, կաթնահունց թխվածքաբլիթները, սերուցքով տորթերը,
ապխտած և կիսաապխտած երշիկները,
ձկնկիթը՝ կարմիր և սև,
շամպայնը և փրփրուն գինիները,
գարեջուրը. օրական 0,5 լիտրից ավելի՝ տղամարդկանց և 0,33՝ կանանց համար։