15:12 , 9 հոկտեմբեր, 2014Life.panorama.am-ը գրում է.

Խաշած բանջարեղենը, ի տարբերություն տապակածի, ավելի օգտակար է: Թե ինչով այն կարելի է համամել և ինչն է կարևոր իմանալ բանջերեղենների մասին, կներկայացնենք ստորև:
Բանջարեղեններն ավելի լավ է եփել գոլորշիով: Այդ դեպքում ավելի քիչ վիտամիններ ու օգտակար հատկություններ են կորում: Ջրով եփելիս սննդարար շատ տարրեր մնում են ջրի մեջ: Սակայն եթե որոշել եք ջրով պատրաստել, լցրեք քիչ քանակությամբ ջուր և պարտադիր փակեք կափարիչով:
Երեխաներին վաղահաս բանջարեղեն մի տվեք: Այդ բանջարեղեններն աճեցնելիս մեծ քանակությամբ պարարտանյութ է օգտագործվել, ինչը կարող է երեխայի մոտ ալերգիա և ստամոքսաաղիքային համակարգի խնդիրներ առաջացնի:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ