20:11 , 26 սեպտեմբեր, 2014
Ladynews.am-ը գրում է․
Դափնու տերևը, առանց որի անհնար է պատկերացնել շատ համեղ ուտեստներ, սկզբնական շրջանում խոհարարության մեջ ընդհանրապես չի օգտագործվել:
Դարեր շատունակ դափնու ճյուղերից պատրաստված պսակներով զարդարում էին հույն օլիմպիական հաղթողներին: Միայն հարյուրամյակներ անց աշխարհն իմացավ դափնու տերևի օգտակար հատկությունների մասին:
Խոհարարության մեջ օգտագործվելուց շատ ավելի ուշ դափնու տերևները սկսեցին կիրառել նաև կոսմետոլոգիայում: Դրանց թուրմն օգտագործվում է ամենատարբեր դիմակների պատրաստման, մազերին փայլ հաղորդելու, մարմնի ամրացման, ինչպես նաև մաշկի երիտասարդացման համար:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ