13:42 , 16 սեպտեմբեր, 2014Life.panorama.am-ը գրում է․

Վերջին ժամանակներս ընդունված էր համարել, որ ձուն խոլեստերինի աղբյուր է, ինչպես նաև դժվարամարս և մեծ կալորիականություն ունեցող սնունդ է: Լիվերպուլի համալսարանի գիտնականները` Նիկոլաս Հարմանի ղեկավարությամբ, փոքրիկ գիտափորձ են իրականացրել, որպեսզի պարզեն, թե որքանով է այս ամենը իրականությանը համապատասխանում:
Հետազոտության ընթացքում պարզ է դարձել, որ օրվա մեջ երկու ձվի օգտագործումը ոչ մի դեպքում չի բերում խոլեստերինի քանակի ավելացման: Մասնավորապես` կազվել է մարդկանց երկու խումբ, որոնցից մեկը 12 շաբաթ միայն ցածր կալորիականությամբ սնունդ է կերել, իսկ երկրորդ խմբի մարդիկ նույն սննդի հետ մեկտեղ նաև օրեկան երկու հատ ձու են օգտագործել:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ