22:19 , 21 հունիս, 2014
1in.am-ը գրում է.
Շատ արտադրողներ հացի թարմությունը պահպանելու համար օգտագործում են կալցիումի պրոպիոնատ՝ գրում է Kedem.ru-ն:
Բրազիլացի գիտնականները, սակայն, գտել են հացի մեջ բորբոսի աճը դանդաղեցնող բնական բաղադրիչ տարրեր: Նրանք պատրաստել են ուտելի ժապավեն՝ օրեգանոյի բուսական յուղի և մեխակի հիմքով: Այդ բույսերի հոտավետ նյութերը ճնշում են մանրէների և սնկերի զարգացումը:
Այդ տեխնոլոգիան թույլ է տալիս չկտրատված հացի կյանքը պահպանել ևս երկու շաբաթ: