Գիտնականներն առայժմ անզոր են պայքարել սխտորի հոտի դեմ


21:15 , 18 հունիս, 2014

stm51f1817ecbcd820130725Araratnews.am-ը գրում է.

Ամերիկյան քիմիական ընկերության գիտնականները հրապարակել են իրենց հետազոտության արդյունքները, որով փորձել էին պարզել սխտոր ուտելուց հետո վատ հոտի առաջացման պատճառները: Նրանք սխտորի հոտի կայունությունը բացատրել են այդ սննդատեսակում քիմիական որոշակի նյութերի առկայությամբ, որոնց դեմ առայժմ պայքարն անարդյունավետ է:

Նրանք նշել են, որ սխտորի մեջ կա ալիլ մեթիլ դիսուլֆիդ, որը շատ կայուն է: Հայտնվելով արյան մեջ, այն երկար ժամանակ մնում է օրգանիզմում` շնչառությանը, ինչպես նաև մարմնի կողմից արտադրվող այլ հեղուկներին հաղորդելով տհաճ հոտ:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ