21:27 , 16 հունիս, 2014Panorama.am-ը գրում է.
Մեծ Բրիտանիայի կառավարության սննդի վերահսկող մարմինը սպառողներին կոչ է արել հավը չլվանալ նախքան եփելը` կամպիլոբակտերիայից (բակտերիայի տեսակ) խուսափելու համար, որը կարող է լուրջ հիվանդությունների, նույնիսկ մահվան պատճառ հանդիսանալ: Այս մասին հայտնում է The Guardian-ը:
Սննդի չափորոշիչների գործակալությունը հարցումներ է անցկացրել խոհարանների շրջանում և պարզել, որ նրանց երկու-հինգերորդը նախքան միսը եփելը լվանում է այն: Սակայն գործակալությունը նախազգուշացրել է, որ ջրի շիթերը կարող են մարդու մաշկի վրա, սեղանի, զգեստի և խոհանոցային պարագաների վրա տարածել կամպիլոբակտերիան:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ