Մորիով ամառային թխվածք


09:20 , 16 հունիս, 2014

Life.panorama.am-ը գրում է.

Մորիով  ամառային  թխվածք

Բաղադրություն՝

1.5 բաժակ ալյուր

½ թեյի գդալ սոդա

¼ թեյի գդալ աղ

½  բաժակ (110 գրամ) կարագ

1 բաժակ (200 գրամ) շաքարավազ

¾ թեյի գդալ վանիլին

2 ձու

¾ (180 մլ) լավ հարած թթեցրած կաթ

1 բաժակ  (150 գրամ) մորի

Պատրաստման եղանակը՝

Խորը տարրայի մեջ խառնել ալյուրը, սոդան և աղը ու թողնել մի քանի րոպե: Առանձին տարրայի մեջ լցնել  200 գրամ շաքարավազ ու կարագ և լավ հարել, այնուհետ ավելացնել երկու ձու: Այնուհետ ստացված զանգվածին դանդաղ ավելացնել ալյուրի զանգվածն ու թթված կաթը (մի փոքր կաթ, մի փոքր այլուր հերթականությամբ): Ստացված զանգվածը լավ հարել, լցնել ջեռոցի տարրայի մեջ, վրան ավելացնել մորին:

Եփել 180 °C-ում՝ 35-40 րոպե: Եփելուց հետո ջեռուցն անջատել և թողնել թխուկն այնտեղ մոտ 10 րոպե:

Բարի ախորժակ:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ