20:25 , 2 ապրիլ, 2014
Araratnews.am-ը գրում է.
Ֆրանսիացի գիտնականներն ապացուցել են, որ նպատակահարմար չէ լոլիկը պահել սառնարանում կամ սառը վայրերում: Դա պայմանավորված է նրանով, որ 10-ը աստիճանից ցածր ջերմության ժամանակ լոլիկի բջիջները սկսում են քայքայվել:
Հայտնի է, որ լոլիկը կազմված է գլյուկոզայից, թթուներից և այլ միացություններից: Նրանում կան նաև նյութեր, որոնք ապահովում են լոլիկի բուրմունքը: Հենց այդ նյութերն էլ չեն դիմանում ցածր ջերմաստիճաններին, այլ սկում են քայքայվել, ինչի հետեւանքով լոլիկը կորցնում է թարմության հոտը` կորցնելով նաև համը:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ