12:25 , 21 մարտ, 2014
Life.panorama.am-ը գրում է.
Ֆինն գիտնկաններն անցկացրել են խոշոր հետազոտություն, որի արդյունքում անսպասելի (միայն առաջին հայացքից) եզրակացության են եկել: Պարզվել է, որ առողջ սնունդը նվազեցնում է ծանր ընկճախտի զարգացման հավանականությունը:
«Մեր աշխատանքն ապացուցում է, որ առողջ սննդակարգի միջոցով կարելի է ոչ միայն պայքարել ընկճախտի դեմ, այլև կանխել դրա զարգացումը», – պատմում է հետազոտողների խմբի ղեկավար Անու Ռուուսունենն Արևելյան Ֆինլանդիայի համալրսարանից:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ