Սուրճը կանխարգելում է Պարկինսոնի հիվանդությունը


21:41 , 18 մարտ, 2014

Սուրճը կանխարգելում է Պարկինսոնի հիվանդությունըLife.panorama.am-ը գրում է.

Գիտնականների կարծիքով՝ կոֆեինը լավացնում է հիշողությունը և օգնում կանխարգելել ուղեղի բջիջների քայքայումը: Ինչպես հաղորդում է Bloomberg-ը՝ հետազոտությունների արդյունքում պարզ է դարձել, որ այն մարդկանց մոտ, ովքեր օրական երկուսից ավել բաժակ սուրճ են խմում, 40%-ով նվազում է Պարկինսոնի հիվանդության հավանականությունը:

Հիմնվելով այս հետազոտությունների վրա՝ դեղագործական ընկերություններն արդեն սկսել են այնպիսի դեղամիջոցների մշակումը, որոնք կօգնեն ուժեղացնել այդ դրական հատկությունները:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ