Խմորի բաղադրությունը՝
Ցորենի ալյուր - 1 կգ
Խմորիչ - 1 փաթեթ (11 գրամ)
Բուսական յուղ - 4 ճաշի գդալ
Ջուրը տաք եռացրած - 0.5 լիտր
Շաքարավազ - 1 ճաշի գդալ
Աղ - 1 թեյի գդալ
Միջուկի բաղադրությունը՝
Կարտոֆիլ - 0.8-1 կգ
Սոխ - 1 հատ
Բուսական յուղ - 30 գրանմ
Լավրովի տերև - 1 հատ
Աղ-ըստ ճաշակի
Պղպեղ -ըստ ճաշակի
Բուսական յուղ - 200 գրամ
Պատրասատման եղանակը՝
Ափսեի մեջ լցնել տաք, եռացրած ջուր, ավելացնել աղ, շաքարավազ բուսական յուղ և խմորիչ, լավ խառնել: Ապա ավելացնել մի քիչ ալյուր և կրկին խառնել, ընթացքում քիչ-քիչ լցնել ալյուրն ու խառնել: Խմորը սրբիչով ծածկել և թողնել 20-30 րոպե:
