Գիտնականները հայտնաբերել են, թե ինչու է բանջարեղենա-մրգային խյուսը փոխում ատամների գույնը


19:54 , 8 մարտ, 2014

Tert.am-ը գրում է.

Կանաչ երանգ ունեցող բանջարեղենը առողջության աղբյուր է, այդ իսկ պատճառով առավել ճանաչում են ստացել բանջարեղենային կոկտեյլները, սակայն բժիշկների կարծիքով` նրանք կարող են զրկել սպիտակափայլ ժպիտից: Այս մասին հաղորդում է Росбалт.ru-ն՝ հղում կատարելով The Times of India -ին:

Հայտնի է, որ մթերքի գույնը պայմանավորված է քրոմոգենների տեսակից, խիստ պիգմենատավորված մոլեկուլներից, որոնք հեշտությամբ միաձուլվում են ատամների էմալին:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ