16:30 , 13 փետրվար, 2014
Life.panorama.am-ը գրում է.
Ընդունված է արմավներն օգտագործել առավելապես չորացած վիճակում: Մրգի այս տեսակները դրական ազդեցություն են ունենում օրագնիզմի վրա, քանի որ պարունակում են մի շարք առողջարար բաղադարիչներ:
Տարածված կարծիք կա, որ միայն արմավներ և ջուր օգտագործելով կարելի է մի քանի տարի ապրել: Դեռևս հնագույն ժամանակներում արմավները լայնորեն կիրառվում էին տղամարդկանց կողմից, քանի որ վերջիններս համարվում էին տղամարդկային պոտենցիայի բարձրացման աղբյուր:
Արմավներում մոտավորապես 65 տոկոսով ավելի ածխաջրեր են պարունակվում, քան մյուս մրգերում: Օգտակար միկրոէլեմենտներից արմավներում պարունակվում են ծծումբ, կոբալտ, կադմիում, ալյումին, նատրիում, ֆոսֆոր, կալցիում, կալիում, մանգան, ցինկ, մագնեզիում, երկաթ, պղինձ: Մյուս կողմից էլ արմավներում պարունակվող դիետիկ մանրաթելերը նպաստավոր են քաղցկեղածին տարերի դեմ պայքարի համար:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ