17:06 , 22 հունվար, 2014
Life.panorama.am-ը գրում է.
Վերջին շրջանում հանրային լայն շրջանակների մոտ մեծ տարածում գտած ճապոնական խոհանոցի առանձնահատուկ կերակրատեսակներից մեկը՝ սուշին, ընդունված է համարել որպես օգտակար ճաշատեսակ: Սակայն, ավտրալիացի հետազոտողները նույնիսկ այս դեպքում են թերություններ հայտնաբերել:
Ոչ վաղ անցյալում բոլոր այն մարդիկ, ովքեր խորհուրդ էին տալիս հաճախ ուտել սուշի, առավելապես հիմնվում էին այն հանգամանքի վրա, որ սուշին հանդիսանում է օմեգա-3 ճարպաթթվի և այլ օգտակար բաղադրիչների աղբյուր: Սակայն Ավստրալիայի սննդաբանների ասոցիացիայի տարածած հայտարարության համաձայն սուշիում պարունակվող յոդի մեծ քանակությունը կարող է բացասական ազդեցություն ունենալ առողջության համար՝ մասնավորապես խաթարել վահանագեղձի աշխատանքը:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ