17:46 , 18 հունվար, 2014
Life.panorama.am-ը գրում է.
Հղիությունը կնոջ կյանքի ամենապատասխանատու ժամանակաշրջանն է: Ապագա երեխայի առողջությունը մեծապես կախված է հղիության ընթացքում կնոջ օգտագործած սննդից և ապրելակերպից:
Ներկայացնում ենք հղիության ընթացքում մասնագետների կողմից խորհուրդ տրվող ամենաօգտակար մթերքները.
Թուզ. այն հարուստ է կալցիումով, երկաթով. երկաթի պակասը հղիների մոտ կարող է անեմիա առաջացնել
Կանաչ սոխ, որը հարուստ է B վիտամինի այն տարատեսակով, որը նպաստում է բջիջների աճին և վերարտադրմանը
Լոբի. հարուստ է պղնձով, երկաթով, ֆոսֆորով, որոնք օգնում են ձևավորել արյան կարմիր գնդիկները
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ