Ինչպես չիպսերը դարձնել առավել քիչ վտանգավոր. գիտնականներ


23:10 , 11 հունվար, 2014

1in.am-ը գրում է.

Բրիտանացի գիտնականները անալիզի են ենթարկել աղի տարբեր չափերի բյուրեղների ազդեցությունը կարտոֆիլային չիպսերի աղիության վրա:

Նրանք հայտնաբերել են, որ մանր բյուրեղները ավելի են նպաստում այդ ճաշատեսակի աղիությանը: 

Փորձագետները համարում են, որ այդ բացահայտումը կարող է քայլ դառնալ չիպսերում աղի քանակի նվազեցման՝ հաղորդում է Kedem-ը:

Արտադրողները կարող են մաքսիմալ աղիության հասնել՝ օգտագործելով աղի ավելի մանր բյուրեղներ: 

Մանր բյուրեղները լուծվում ու տարածվում են բերանում շատ ավելի արագ, քան միջին ու մեծ չափերի բյուրեղները: