Գիտնականները հայտնել են 5 մթերքի մասին, որոնք այրում են ճարպը։ Վարկանիշի առաջին հորիզոնականում է արտիճուկը, որը հարուստ է սննդային մանրաթելերով և հակաօքսիդանտներով։

Երկրորդ տեղում հայտնվել է թուրինջը։ Այն կարող է կարգավորել արյան մեջ շաքարի պարունակությունը։

Երրորդ տեղին արժանացել է կաթնային շիճուկը։ Այն օգտակար է նրանց համար, որոնք ցանկանում են կարգավորել նյութափոխանակությունը։

Չորրորդ տեղը փորձագետները շնորհել են կանաչ թեյին։ Այն օգտակար է լյարդի աշխատանքի համար։

Հինգերորդ տեղում հայտնվել է չիլի տեսակի պղպեղը։ Այն մաքրում է անոթները և խթանում արյան շրջանառությունը։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել