Տորթը սեղանի ամենահամեղ և քաղցր զարդարանքն է: Ոչ բոլոր տնային տնտեսուհիներն են կարողանում համեղ տորթ պատրաստել:
Սա ամենահամեղ տորթի բաղադրատոմսն է, որը կարդալուց հետո պետք է անմիջապես պատրաստեք: Այս համեղ քաղցրավենիքը շատ արագ է պատրաստվում և անհավանական քաղցր է ստացվում:
Տորթի բաղադրատոմս
Հավկիթ - 2 հատ
Շաքարավազ - 1 բաժակ
Կեֆիր - 1 բաժակ
Մուրաբա (ցանկացած մրգի) - 1 բաժակ
Կրեմի բաղադրատոմս
Թթվասեր - 2 թ/գ
Շաքարի փոշի - 1/2-1 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
Տորթի համար համար վերցնում ենք 2 հավկիթ, հարում և դրա մեջ ավելացնում 1 բաժակ շաքարավազ: Ավելացնում ենք մեկ բաժակ կեֆիր, մեկ բաժակ մուրաբա, 2 բաժակ ալյուր, 2 թ/գ սոդա: Թխում ենք 180C-ում և հորիզոնական կտրում:
Իրար ենք խառնում թթվասերը և 0.5 շաքարի փոշին: Այս զանգվածը քսում ենք տորթի վրա և դնում սառնարանը: Հանելուց հետո կարող ենք վրան տարբեր տեսակի մրգեր ավելացնել: