Ինչպես պատրաստել սաղմոնն արքայախնձորով սալսայով

Սաղմոնի փափկամսի վրա խոզանակով կիտրոնի հյութ քսել, չամանով և աղով համեմել: Տապակի մեջ բուսայուղ լցնել, և սաղմոնը միջին կրակի վրա եփել 5 ր., շուռ տալ և կրկին 5 ր. եփել: Կտրտած արքայախնձորի վրա կարմիր պղպեղ, համեմ, մեղր և կիտրոնի հյութ լցնել, գդալով խառնել: Մատուցել սաղմոնը` սալսան վրան լցնելով:

Ձեզ անհրաժեշտ են հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք սաղմոնն արքայախնձորով սալսայով

ձուկ սաղմոն  ձուկ սաղմոն - 0.5 կգ

կիտրոնի հյութ  կիտրոնի հյութ - 3 թեյի գդալ

աղացած չաման  աղացած չաման - 0.5 թեյի գդալ

ձեթ  ձեթ - 1 ճաշի գդալ

աղ  աղ

արքայախնձոր  արքայախնձոր - 200 գրամ

կարմիր պղպեղ  կարմիր պղպեղ - 1 հատ

համեմ  համեմ

մեղր  մեղր - 1 ճաշի գդալ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել