Շատերը գազարն անտեսում են: Իհարկե, բոլորը լսել էին դրա օգտակար հատկությունների մասին, բայց ինչ-ինչ պատճառներով փորձում են այն ավելացնել ճաշատեսակների մեջ, կարծես վախենալով գազարի համից:
Բայց ապարդյուն, եվրոպական շատ երկրներում հայտնի են ուտեստները, որոնցում գազարները հիմնական բաղադրիչն են: Եվ, իհարկե, ոչինչ ավելի լավ չէ, քան գազարով պատրաստված աղցանները:
Փորձեք։
Գազարով և բրոկոլիով աղցան մանանեխի և մեղրի սոուսով
Բաղադրությունը
- 5 ճ/գ խնձորի քացախ
- 3 ճ/գ մեղր
- 2 ճ/գ ձեթ
- 2 ճ/գ ֆրանսիական մանանեխ
- 3 ճյուղ մաղադանոս
- 1 գլուխ բրոկոլի
- 2 խնձոր
- 2 գազար
- 1 կարմիր սոխ
- 100 գ ընկույզ
- 30 գ լոռամիրգ
- 1/2 թ/գ չիլի պղպեղ, աղ և սև աղացած պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
1. Միավորել մեղրը, յուղը, մանանեխը, քացախը, չիլին, մաղադանոսը, աղը և պղպեղը, համար դնել սառնարան:
2. Բրոկոլին եփեք եռացրած ջրի մեջ 2 րոպե: Դրանից հետո քամեք այն քամոցով և դրեք սառցե ջրի մեջ:
3. Գազարները կտրեք մեծ խորանարով, խնձորները՝ մեծ կտորներով, սոխը՝ շերտերով: Այս բաղադրիչներին ավելացնել բրոկոլի, ընկույզ, հատապտուղներ և սոուս, անհրաժեշտության դեպքում խառնել և աղ ավելացնել:
Գազարով, պանիրով և սխտորով աղցան
Բաղադրություն
- 2 հազար
- 80 գ պանիր
- 1 պճեղ սխտոր
- 1 թ/գ մայոնեզ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Քերիչով մանրացրեք գազարը և պանիրը: Մանրացրեք սխտորը և ավելացրեք գազարին և պանրին: Աղցանին ավելացրեք մայոնեզ, աղ և խառնել:
Աղցան գազարով և հավով
Բաղադրություն
- 250գ հավի կրծքամիս
- 100 գ կաղամբ
- 1 գազար
- 1 մուլղարական պղպեղ
- 60 մլ բուսական յուղ
- 20 մլ սույայի սուս
- 5 մլ լիմոնի հյութ
- 1 թ/գ շաքարավազ
- 1.թ*գ աղացած պապրիկա
- ½ թ/գ աղացած համեմ
- Աղ, սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Խառնել 20 մլ բուսական յուղ, պապրիկա, համեմը, աղը և պղպեղը: Այս խառնուրդը ավելացրեք հավի ֆիլեին: Թավան ծածկել փայլաթիթեղով և դրա վրա դնել հավը: Ջեռոցը նախապես տաքացրեք 200°C և թխեք 30 րոպե: Գազարը մանրացրեք մանր կտորների, մանրացրեք կաղամբը, կտրատեք պղպեղը և սառեցրած հավը: Միավորել բոլոր բաղադրիչները բուսական յուղը, ավեացրեք սոյայի սոուսը, կիտրոնի հյութը, շաքարը, աղը և պղպեղը: